Djupvågsmaskin för smärtlindring, fascia/bindvävsmassage, behandling av rörelseapparaten och för att få bukt med värk i nacken, ryggbesvär, muskelspänningar och lindra värk vid fibromyalgi. 

Nu godkänd för friskvårdspeng!

En relativt ny unik behandlingsmetod. Skön, effektiv och skonsam behandling genom vibrationer av bindväv, muskulatur och nervvävnad. Det bildas djupgående vågrörelse från maskinen djupt in i kroppen och är oftast smärtfri men kan kännas i områden som är mycket spända. Får man ex ryggmusklerna avslappnade så kan kotorna naturligt falla på plats utan drag och ryck. Kan i vissa fall kompletteras med vanlig massage.

BINDVÄVSSTRUKTUR

Fascian är ett nätverk av bindväv som omsluter allt i kroppen – från muskler, skelett, organ och celler. Fascia som klibbat ihop påverkar rörligheten. En sjuk fascia blir snabbt en ond cirkel, inflammation uppstår, flödet av vätska och immunförsvar påverkas – och värken i sig gör vila och återhämtning svårare. Ofta läker inflammation då man behandlar och ökar även rörlighet och cirkulation. muskler och bindväv återfår normal tonus och funktion.  Läs mer längre ner på sidan och på

https://www.atlasbalans.com/sv/sfv/

Obs! Vid vanlig massage ingår lite djupvåg.

Pris: 550 kr, 30 minuter. 

Pris: 850 kr, 45 minuter. 

Mer info om djupvågen:

Flyttar vätska i vävnaden och stänger av smärtreceptorer

Behandlingen må vara väldigt skonsamt – men det är otroligt mycket som händer i kroppen vid behandling – men vad är det som händer egentligen?

Maskinen arbetar på flera plan i kroppen så det är inte helt lätt att svara på, men här är några olika områden där maskinen har en betydande effekt.

Förflyttning av vätska i vävnaden

Att Fascia påverkas av mekanisk stress och manipulation har varit känt sedan länge

Alla känner dock inte till att det dagliga flödet av vätska i kroppen under normala omständigheter är ca 7,5 liter per dag. Det är alltså ett konstant flöde i kroppen – och det här flödet kan stimuleras av statisk vibration så att det ökar med 3-12 gånger beroende på vilka frekvenser som används

Ännu mer intressant blir det då flödet av vätska kan bygga om kroppen inifrån (Swartz, 2018). Med andra ord, så stimuleras självläkning av ett ökat flöde av vätska i kroppen.

Maskinen använder frekvenser optimerade för att öka flödet av vätska i vävnaden vilket återställer vätskebalansen och hjälper utbytet av näringsämnen och slaggutförsel i de nätverk av bindväv som finns genom hela kroppen.

Överansträngda eller ansträngda delar kan vara sammanklistrade och torra och hud kan fastna ihop med underliggande ytlig fascia och rörligheten minskar. Behandlingen underlättar det genom att skaka loss det som fastnat och därmed hjälpa kroppen att bygga om sig själv inifrån.

Stimulerar fria nervändar

I fascian finns sex gånger fler nervändar än det finns i muskler. Idag vet vi att smärta i själva verket oftast sitter i fascian, och inte någon annanstans.

Vi vet också att fria nervändar (golgi, paccini & ruffini) stimuleras av mekaniska vibrationer

Maskinen är konstruerad för att använda frekvenser som stimulerar kroppens smärtreceptorer, men genom det ständiga bytet av frekvens (hastighet) så överbelastas receptorerna. Enkelt förklarat så ställer kroppen in sig för att ta emot en frekvens, men då kommer nästa och det leder till att smärtan inte signaleras.

Maskinens vibrationer ger alltså en djupt avslappnande inverkan som låter behandlingen gå på djupet utan att nervsystemet håller emot.

Olika individer har olika stark försvarsmekanism. Vissa kroppar håller emot starkare än andra och värjer sig mot manuell behandling och där fungerar inte kraftfulla tekniker utan terapeuten måste ta sig förbi det starka försvaret. Det kan vi göra med hjälp av vibrationer och den milda men kraftfulla behandling som maskinen ger.

Stressade kroppsdelar och muskler kan råka i chock, av trauma eller upprepad överansträngning eller upprepade rörelser. Då släpper inte muskelspolarna sin signal till kontraktion och muskeln hamnar i konstant kontraktion –kramptillstånd.

Vid behandling med maskin kan dessa upphakade signaler nollställas och muskler och bindväv återfår normal tonus och funktion.